Turizm Rehberi

Türkiye Turizm Bloğu

Turizm Nedir?

Turizm Nedir?

Türkiye geneli turizm bölgelerindeki gezilecek, görülecek ve konaklama yerlerinin bilgilerine ulaşın. Turizm kelimesi Fransızca tourisme, dinlenme, eğlenme, görme, tanıma vb amaç ile yapılan gezidir. Bir ülkeye veya bir bölgeye turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümüne denmektedir. Yerli veya yabancı tüketicilerin bir ülke veya bölgeyi ziyareti sırasında duyacağı ihtiyacın bütünüdür. Dinlenmek, eğlenmek, gezmek, görmek, bilgi ve görgüsünü arttırmak maksadı ile yurtiçi veya yurtdışında yapılan geziler ile turizm gelişir.

Turizm çeşitli maksatlara göre değişik sahaları içine alır.

En çok eğlence (dinlenme), spor ve dini sahalarda turizm gelişmiştir. Dağcılık, havacılık, otomobil, bisiklet, keşif gibi yaygın olmayan turizm dalları da vardır. Bir yere turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin ve yapılan çalışmaların tümüne denebilir. Yaz turizmi, kış turizmi, tarih turizmi, doğa turizmi vb. çeşitleri vardır. Tarih boyunca insanlar çeşitli sebep ile bir yerden başka bir yere seyahat etme gereksinimi duymuşlardır. Bu seyahatler, bazı dönemde yoğun görülürken bazı dönemde ise en alt seviyede tezahür etmiştir. Özellikle sanayi devrimi sonrası ulaşım sektöründe hızlı gelişme seyahati artırmış. Böylece, turizmin bugünkü halini almasına da ortam hazırlamıştır. Turist kelimesi ilk olarak 1800 yılında Samuel Pegge (1773–1800) tarafından kullanılmıştır.

Tourism Nedir?

En çok eğlence (dinlenme), spor ve dini sahalarda turizm gelişmiştir. Dağcılık, havacılık, otomobil, bisiklet, keşif gibi yaygın olmayan turizm dalları da vardır. Turizm, yabancı memleketlerden gelen meraklı kişilerin ihtiyaçlarının karşılanması ile birçok gelişmeleri zorlar. Şehirlerde tabii güzelliklerin bulunduğu yerlerde otel, pansiyon, gazino ve lokanta, plaj, kamp, eğlence yerleri, kaplıca, dinlenme ve tedavi yerleri, spor ve avcılık tesisleri gibi pahalı altyapı tesisleri kurulurken memleketin çehresi değişir ve içeriye yabancı para akışı hızlanır.

Bu bakımdan turizm mühim bir ekonomi dalıdır.

Bir ülkede bulunan doğal güzellikler, yeryüzü ve yer altı zenginlikleri ve tarihi eserler o ülkede turizm faaliyetlerinin yapılmasını sağlar. Turizm faaliyetleri bir ülkenin ekonomik olarak gelişmesi, büyümesi ve kalkınmasını sağlar. Turizm bacasız bir fabrika gibidir. Çok az yatırım ile çok fazla ekonomik gelir elde edilmesinde bir araç olarak kullanılmaktadır. Önemli olan turizm faaliyetlerinin yapılması için yatırım oluşturmaktır.


Turizmde tanıtım hizmetleri veriyoruz. https://www.turizmdex.com/